Sportovní soutěže jsou zpět!

Po dlouhé odmlce způsobené epidemiologickou situací jsme se opět mohli zúčastnit sportovních soutěží. Naši žáci a žákyně se představili v nových dresech, na které nám značnou částkou přispěl Nadační fond manželů Pokorných, za což jim děkujeme!

Letošní soutěže odstartoval volejbal. Naši školu reprezentovali jak chlapci 8. a 9. ročníků, tak dívky stejného věku. Ty měly svou úlohu těžší, protože se střetly s celkem Dolního Újezdu, který má dobrou volejbalovou pověst. Ve třetím setu naše dívky sahaly po zisku, avšak hráčky soupeře nakonec set otočily a zvítězily bez ztráty. Chlapci zvládli porazit soupeře z Morašic a postoupili do okresního kola. To se konalo 17. března v Poličce. Zde na ně čekala daleko větší konkurence a po úvodních dvou prohrách sehráli přímé utkání o bronz s Gymnáziem Svitavy. V tomto utkání kluci předvedli bojovný výkon plný hezkých výměn a po zásluze si odvezli pohár za třetí místo. Gratulujeme!

Další soutěž, které se naši žáci 8. a 9. tříd zúčastnili, byl basketbal. Ten se konal 15. března a náš tým chlapců měl možnost změřit síly s výběry hráčů z Morašic, ZŠ Zámecká a ZŠ T.G. Masaryka. Kluci prohráli pouze se ZŠ Zámecká a obsadili tak krásné druhé místo!