Oslavujeme úspěchy v Byznysování a na AMAVETU

Na pondělní dopoledne jsme připravili malou oslavu pro dva týmy, které naši školu minulý týden skvěle reprezentovaly v soutěžích.

Nejprve přivezly ve čtvrtek Lucka Samková s Klárkou Vaňkovou zvláštní cenu z Festivalu vědy a techniky pro mládež. Zpracovaly do ní projekt o čokoládě. Kromě pečlivě upraveného baneru vytvořily i animaci o výrobě čokolády a knihu o čokoládě. Zabývaly se výzkumem, zda lidé poznají kvalitní čokoládu od té méně kvalitní, zjišťovaly přesný postup při výrobě, dozvěděly se mnoho zajímavostí. Věděli jste například, že čokoláda zabraňuje stárnutí a pomáhá proti depresím? 

Druhým báječným výsledkem bylo vítězství v soutěži, která se jmenuje Byznysování, jejíž finále proběhlo v sobotu v Praze. Tým hochů ze 6. B složený z Tondy Doležela, Šímy Grujbára a Míši Hanuse založil firmu Infocrew company, která se specializuje na vývoj a produkci Rychlých Uklízecích Robotů. Svojí prezentací nadchli porotu tak, že postoupili do užšího odpoledního finále. Tam museli své síly spojit s jiným cizím týmem a měli společně vymyslet produkt, který by obě firmy propojil. Podařilo se jim to  parádně a po zásluze byla jejich firma Infocrew company s R.U.R vyhlášena jako nejlepší, získali první místo. 

 A jak naše oslava vypadala? Soutěžící povyprávěli ostatním žákům školy, jaký projekt zpracovali a co to obnášelo. A pak nás museli přesvědčit, že jsou odborníky v té své oblasti, takže kluci si vyzkoušeli uklízet bez robotů a dívky ochutnávaly čokoládu a měly určit, který vzorek je z kvalitní a který z méně kvalitní čokolády. Nakonec přišly samozřejmě srdečné gratulace, medaile a sladké odměny.

Ať se všem i nadále daří!