Beseda s panem poslancem Evropského parlamentu Ondřejem Kovaříkem

V pátek 31. března nás navštívil vzácný host. Až z Bruselu k nám přijel pan europoslanec Ondřej Kovařík, aby s našimi žáky pobesedoval na téma Evropského parlamentu a Evropské unie.

Celá beseda se nesla ve velmi příjemném duchu, žáci se dozvěděli spoustu zajímavých věcí, o nichž běžně nemáme ponětí, například jak probíhá stěhování mezi Bruselem a Štrasburkem, jak vypadá běžný den europoslance, jak pracují při zasedání tlumočníci,… Pan poslanec velmi ochotně a s úsměvem odpovídal na všechny všetečné dotazy, včetně těch týkajících se soukromí – např. jaký má automobil, co říká na jeho práci v zahraničí manželka apod. Ačkoli beseda trvala dvě hodiny, všichni vydrželi velmi pozorně naslouchat, zajímavé setkání si užívali.

Už nyní se někteří těší na další setkání, jehož se zúčastní skupina žáků přímo v Bruselu. A my ostatní věříme, že k nám pan poslanec znovu zavítá, protože povídání s ním opravdu stojí za to. Jsme vděční, že nám věnoval svůj čas.

Celou tuto akci pro nás zorganizovala naše bývalá žákyně, nyní už dospělá Vendulka Hýblová, která nyní v Bruselu pracuje. Veliké a srdečné díky!