V JEDNOM KOLE NA DIVADLE

Závěr kalendářního roku a začátek toho nového byl pro dramatický kroužek Šmrnc a taneční kroužek Hýbeme se s hudbou velmi náročný. Před Vánoci obě skupiny pilně nacvičovaly svá vystoupení, protože je čekal kolotoč představení.

Šmrnc na vánoční čas připravil dvě divadelní hry – jednu hru nacvičili mladší herci a tu druhou herci starší. Bohužel přes listopad a prosinec obě skupiny bojovaly s vysokou nemocností, a proto se hercům podařilo natrénovat pouze vystoupení Ježíškovi pomocníci, které měli na starosti mladší žáci školy. Vystoupeních starších žáků je prozatím odloženo.

Vánoční vystoupení Ježíškovi pomocníci si společně poprvé zahráli před zraky svých spolužáků a první oficiální představení ukázali během vánočních besídek 20. prosince pro žáky prvního stupně. Po Vánocích už jen oprášili kostýmy a těšili se na návštěvy školek, kterým své vystoupení představili také. Mezi školkami je čekalo v odpoledních hodinách jedno velmi náročné představení… Představení pro rodiče, další členy rodiny a kamarády. Nervozita a strach, aby někdo něco nepokazil, by se daly před vystoupením krájet, ale nakonec všichni vše zvládli na jedničku a bylo to jedno z nejlepších vystoupení, které v tomto školním roce ukázali.

Herci i tanečníci si svá vystoupení náležitě užívali, dokonce při posledním znělo šatnou to, že je to škoda, že by rádi hráli dál. A proč se vlastně spojuje Šmrnc a Hýbeme se s hudbou? Odpověď je jednoduchá… mezi herci jsou tanečníci a mezi tanečníky jsou herci. Oba kroužky od sebe mohou mnohé odkoukat a zároveň se učit spolupráci a vzájemné pomoci.

Pevně věříme, že elán a chuť jim vydrží nadále, abychom na této spolupráci mohli stavět a zase o krůček dál posouvat jednotlivá vystoupení.