Vše nejlepší ke dni učitelů

Dnes máme 28. března, tedy den, kdy slaví naši učitelé svůj svátek, protože se před 430 lety narodil Jan Ámos Komenský, známý jako Učitel národů.
Kdo ví, co by asi říkal, kdyby viděl, jakým výzvám učitelé poslední dobou čelili. Jak učili děti na dálku z domova! Jak museli pracovat se zakrytými ústy a vynaložit tak mnohem víc energie, aby jim bylo rozumět. Jak učili současně žáky ve škole i ty doma, testovali, trasovali…
Přes to všechno se snažili předat žákům co nejvíce, přimět je, aby byli aktivní, učili se a osvojili si spoustu dovedností. Věnovali vzdělávání svoji energii, čas, někdy částečně i zdraví, protože to opravdu nebylo snadné.
Rády bychom nyní poděkovaly všem učitelům i asistentům za to, že se s vervou pustili do zdolávání všech překážek, které nám tato složitá doba přichystala.
Přejeme jim stálé zdraví, pevné nervy, hodně sil, ať neztratí nadšení a chuť do nové práce. A samozřejmě ať mají radost z mnoha úspěchů svých šikovných a snaživých žáků. A také aby při výkonu tak vysilující a zodpovědné profese našli aspoň kousek smyslu pro humor a čas pro svůj osobní život.
Milí kolegové, užijte si dnešní svátek v příjemné pohodě a s dobrou náladou!
A jak to dnes u nás ve škole vypadalo? Po ranním přání do rozhlasu se na první přestávku sešli pedagogové ve sborovně, kde dostali drobný dárek. Po návratu do třídy je čekalo překvapení – 2. vyučovací hodinu místo nich odučili žáci 9. tříd. Byla to pro ně zajímavá zkušenost, zjistili, kolik práce dá připravit si vyučování a udržet pozornost žáků, a pro mladší žáky to bylo jistě vítané zpestření.