Stojí to za to!

Znáte ten blažený pocit, když se vám podaří dokončit nějakou náročnou práci a pak se pohodlně usadíte v křesle, dáte si něco dobrého a přemítáte, kolik času a dřiny to stálo, ale stálo to za to? Tak přesně tak spokojeně se dnes cítím já jako ředitelka naší školy. A víte proč? Právě u nás skončila hloubková inspekční činnost. A závěrečná slova mi vehnala do očí slzy. Slzy štěstí.

Co víc si může ředitel přát než slyšet, že jeho škola je oceněna jako příklad dobré praxe? Že všechny vyučovací hodiny proběhly v naprostém pořádku, naplňovaly vše, co měly, že naši učitelé jsou velmi inspirativní, kreativní, je vidět, že pracují hodně nad rámec svých povinností a dělají to s láskou, práce celého týmu je vzorová, vysoce nadprůměrná v mnoha ohledech, že je ve škole cítit příjemná atmosféra, panují tu přátelské vztahy, žáci se chovají, jak mají, je vidět, že chodí do školy rádi a učí se s chutí, všichni navzájem krásně spolupracují v podnětném prostředí pěkně vyzdobené a moderně vybavené školy …

A to všechno není náhoda, ale výsledek mnohaleté pečlivé a každodenní práce všech členů týmu – učitelů, asistentů, ale i provozních zaměstnanců. Každý z nich je drobným kolečkem, bez něhož by se naše soukolí zadřelo, každý přispívá svojí troškou do mlýna. A každý si zaslouží veliké poděkování za dobře odvedenou práci, za to, že pracuje s nadšením, dává do toho svoje srdce, neváhá věnovat i svůj volný čas, když je potřeba.

Milí kolegové, velmi si vážím toho, s jakým odhodláním a nadšením pracujete, kolik svých sil škole dáváte a jak skvělou práci odvádíte. A přeji, aby vás práce i nadále naplňovala, aby vám nadšení a radost z ní vydržely a slova chvály vás ujistila, že jdete správnou cestou.

Srdečné díky za vše!

S hlubokou úctou M. J.