Co se vám vybaví, když se řekne začátek školního roku?

Já mám tuto dobu neodmyslitelně spojenou s vůní nových fixů, knížek a sešitů, které jsem si jako holčička balila do papírových obalů, s vůní nových čistě bílých jarmilek a přezůvek, které mi maminka na počátek roku vždy pořizovala. Bývala jsem vždy natěšená na kamarády, které jsem přes prázdniny neviděla, a zvědavá, co společně se školou podnikneme.

Osud rozhodl tak, že jsem ve škole zůstala i jako dospělá a snažím se hledat cesty, aby se do školy mohli těšit naši školáci. Věřím, že se to snad daří. Společně nás totiž na 2. ZŠ čeká spousta prima věcí – od tematických dní přes zajímavé celoškolní projekty až po exkurze a výlety za poznáním. Přibylo i další vybavení, takže výuka bude ještě pestřejší.

A místo jarmilek oblékla 2. ZŠ s novým školním rokem zcela nový kabát, respektive spustila tyto dlouho připravované nové webové stránky. Od původních se liší nejen modernějším designem, ale pevně věřím, že zde přehledně uvidíte, čemu se škola věnuje, na co se zaměřuje, jaké aktivity vyvíjí. K vidění je zde také mnoho různých žákovských prací. A úplnou novinkou je i tento blog, v němž si můžete přečíst různá zamyšlení, ale také se dozvědět, kam školu směřujeme, na co klademe důraz a proč. Věřím, že vás tyto nové stránky zaujmou a pomohou vám udělat si detailnější obrázek o škole, tak neváhejte a třeba při dobré kávě si to tu do detailu prohlédněte.

Přeji školákům šťastné vykročení a vám pěkné počtení!