Úspěch našeho týmu ve Zdravohrátkách

Ve středu 14. listopadu se několik žáků naší školy zúčastnilo ZDRAVOhrátek ve Střední zdravotnické škole Svitavy. Dvaaosmdesát žáků ze třinácti základních škol poslouchalo napjatě a se zaujetím pokyny, které jim sdělovali profesionální zdravotníci, osádky záchranných vozů či učitelé školy. Pro žáky to znamenalo ideální příležitost poznat odlišná prostředí i různorodost zdravotnické práce.
Na žáky tu čekaly zajímavé, pestré i obtížné aktivity. Naši školu zastupovali Pavel Saqua, Štěpán Ludvíček, Matyáš Sedláček, Marek Štegner, Daniel Císař, Nikča Rybová a Míša Pelcová. Na moderních modelech přiřazovali jednotlivé orgány, sestavovali kosti v končetinách i v těle, pracovali s přístroji na měření fyziologických funkcí nebo poznávali svaly. Zvláštní pracoviště bylo zaměřeno také na určování krevních skupin. Důkladnou prověrkou prošli všichni účastníci u záchranářů při nácviku resuscitace malých dětí a dospělých. Žáci si také prohlédli vybavení sanitky a příslušnou záchranářskou techniku.
Na závěr byl pro žáky připraven vědomostní kvíz, ve kterém získal tým sestavený z našich žáků a ze žáků ZŠ Felberova ze Svitav první místo. Odměnou jim byl ovocný dort. Gratulujeme!