Výtvarný úspěch Jaroslava France

Dne 3. října 2017 proběhlo v prostorách klášterního referáře Opatství Emauzy v Praze slavnostní vyhlášení výtvarné soutěže Šťastné stáří očima dětí. V kategorii 11 – 15 let uspěl žák 8. třídy Jaroslav Franc, který s kresbou svého dědečka obsadil nádherné 3. místo.
Toto ocenění má pro naši školu velkou hodnotu, jelikož se jednalo o celorepublikovou soutěž a porota vybírala jen v této kategorii z téměř čtyř set výtvarných prací. Předsedou poroty byl akademický malíř Kristian Kodet, dalšími členy přední čeští výtvarníci.
Samotné vyhlášení v Praze představovalo velký zážitek. Moderoval ho Aleš Cibulka, slavnostní atmosféru podtrhlo i vystoupení saxofonového kvartetu ZUŠ Ilji Hurníka z Prahy. Už pozvání do nádherných prostor opatství bylo pro Járu, jeho paní učitelku a rodinu krásnou odměnou, nezanedbatelné jsou však i hodnotné ceny – dostal sluchátka. Na závěr si děti se svým doprovodem užili raut.
Vítězové této kategorie byli ujištěni odborníky o svém velkém talentu a motivováni k další budoucí tvorbě. Věříme, že o našem Járovi Litomyšl ještě uslyší.