Po stopách Bohuslava Martinů

V rámci hudební výchovy, kdy se zajímáme o významného hudebního skladatele Bohuslava Martinů, jsme se vydali do Poličky, kde se malý Bohuslav narodil.

Cestou do Centra Bohuslava Martinů jsme navštívili hřiště, kde jsme trochu protáhli nohy po cestě autobusem, na krásném náměstí si dali svačinu, obdivovali kašnu. A konečně jsme se dočkali programu, kde nás paní průvodkyně vzala přímo do Rodné světničky Bohuslava Martinů ve věži kostela sv. Jakuba a vyprávěla nám o jeho životě a cestě k jeho hudební kariéře. Velice jsme obdivovali, jak mohla celá rodina žít tak v malé místnosti a ještě chodit tolik schodů domů. Avšak nejvíce se nám líbil výhled z věže. Neodolali jsme a museli jsme upoutat pozornost kolemjdoucích a zamávat jim.

Následně jsme šli do muzea, bývalé chlapecké školy, kam chodíval Bohoušek jako malý kluk. Byli jsme nadšení, zkoušeli jsme psát olůvkem, kleknout si na hrách a prostě si zkusit, jaké to je v takové historické třídě. Na závěr jsme ještě zabrousili do vizuálně atraktivní expozice plné obrazového materiálu o bohatém životě Bohuslava Martinů.