Známí neznámí spisovatelé mezi námi

V pátek 24. května jste měli jedinečnou možnost seznámit se na litomyšlském Smetanově náměstí se současnými spisovateli a ilustrátory, kteří žijí a tvoří v Litomyšli či okolí. Jejich knihy tam prezentovali naši žáci v rámci projektu Známí neznámí spisovatelé a ilustrátoři mezi námi, který naše škola realizovala ve spolupráci s litomyšlskou knihovnou.

Každá třída si vybrala jednoho autora a jeho knihu přečetla. Poté se při besedě blíže seznámila se samotným spisovatelem či ilustrátorem. Na základě zjištěných informací a mnoha dojmů pak zpracovala poster a vymyslela, jak nejlépe daného člověka přiblížit veřejnosti. Návštěvníci tak měli možnost vidět různé scénky, vyzkoušet si animace, špachtlování, vyřešit kvízy, ochutnat zdravé mlsání, poslechnout si písničku, zhlédnout natočené rozhovory či reportáže a mnoho dalšího. Deštivé počasí nás sice „zahnalo“ pod podloubí, ale náladu jsme si zkazit nedali.

Díky projektu jsme se seznámili se spoustou zajímavých lidí, zjistili jsme, že jsou stejně obyčejní jako my a není vůbec nemožné, abychom se jednou stali spisovateli či ilustrátory i my. Stačí mít chuť a zkusit štěstí.

Děkujeme paní ředitelce Městské knihovny Litomyšl Ivě Pekníkové, že nás s takovým zajímavým projektem oslovila. Už nyní se těšíme na další možnou spolupráci.