Tužíme dobré vztahy aneb víkend v Usedlosti Hamernice

O tom, že mít dobré vztahy na pracovišti je důležité, není pochyb. Samy se však nevytvoří, proto se snažíme vědomě je budovat.

Předposlední dubnový víkend strávili zaměstnanci ZŠ U Školek v Usedlosti Hamernice v Pěčíně v Orlických horách. I když počasí nebylo úplně jarní a slunečné, všichni se na společně strávený čas těšili. Cílem bylo prosté „pobýt“ spolu, popovídat i jinak než pracovně, zasportovat si i zalenošit, ale také se něco nového naučit či si rozšířit obzory.

Již cestou autobusem nás všechny svým slovem provázel kolega historik Mirek Jireček. Zajímavé i smutné vyprávění o oblasti Sudet a událostech především v minulém století určitě zaujalo. Velký dojem v nás zanechal i opuštěný kostel sv. Jana Nepomuckého ve Vrchní Orlici, stejně jako krásně zrekonstruovaný kostel Nanebevzetí Panny Marie v Neratově. Oba jsme navštívili, na chvilku se zastavili a s pokorou rozjímali.

Na místě našeho pobytu nás čekalo krásné ubytování, výborné jídlo, příjemné posezení i společenské hry. Sobota byla pro všechny ve znamení pohybu a sportu. Začali jsme přednáškou paní Hany Kopecké o skvělých účincích nordic walkingu pro naše zdraví a poté jsme si vše i prakticky vyzkoušeli v terénu. Krásná procházka nás nabila a také se ukázalo, jak nám to společně pěkně šlape 😊 Odpoledne se už každý rozhodoval o svém programu sám. Velká část z nás se těšila na cvičení jógy opět s paní Hanou, jiní vyrazili znovu na procházku, někdo se nechal hýčkat paní masérkou a další využili možnosti saunování a otužování ve venkovním jezírku. I druhý večer se všichni skvěle bavili a užívali si pohodu.

V neděli nás už čekala pouze společná snídaně a cesta domů.

Být opravdově spolu, ne jenom vedle sebe, bylo moc prima. Svědčí o tom i některé z ohlasů kolegů:

Bylo to skvělé po všech stránkách, děkuji za překrásný víkend! 🥰

Bylo to celé tak parádní! Tolik smíchu a zážitků. 🤩 Moc děkuji. ❤️

Díky za to, že jsme tak skvělá parta! 🤩💜

Parádní jízda s vámi všemi 🫶, na kterou se jen tak nezapomene………….i když něco byste zapomenout mohli… 🙏😏

Moc děkujeme, bylo to dokonalé a božííííííííííííííííííííí!❤️

Moc a moc děkuju za překrásný víkend!!! Mám vás moc ráda.♥️

Už teď plánujeme, co podnikneme příště. Nechte se překvapit. 😊