Západní Afrika – dobrodružství až na hranu

Na předposlední školní den tohoto kalendářního roku jsme si pro žáky 2. stupně připravili zajímavý dárek. Zavítali k nám dva studenti vysokých škol – Šimon Doseděl a David Brýdl, kteří ve volném čase rádi cestují po různých koutech světa, do kterých se příliš nejezdí.

Jejich cesty jsou zaměřeny na celkové poznání dané lokality. Snaží se pochopit kulturu místních lidí a jejich způsob života, ale i objevovat přírodní či historické památky.

Aktuálně nám přijeli prezentovat svoji cestu po Africe. Ne náhodou nazvali besedu Západní Afrika – dobrodružství až na hranu, neboť to, co tam prožili, bylo občas opravdu velmi nebezpečné, nechtěli bychom být v jejich kůži. Prostřednictvím snímků a videí jsme se podívali do Libérie a Ghany, na Pobřeží Slonoviny a Sierra Leonne.

Prezentace byla důkladně promyšlena, a to tak, aby si žáci odnesli nejen poznatky o místní kultuře či památkách, ale rovněž znalosti geografie a hlavně řešení krizových situací, kterých je při cestování na vlastní pěst vždy mnoho. Všichni jsme si zábavnou formou rozšířili obzory, je super, když se žáci a studenti učí navzájem.