Co se dělo během podzimních měsíců?

Náš školní parlament už běží pět let. Letošní rok není výjimkou, přestože každý rok zahajujeme setkání parlamentu seznamováním toho, co parlament dělá a jak funguje. Je to dáno tím, že každý rok se nám tým „parlamenťáků“ trochu obměňuje.

A co jsme stihli během podzimních měsíců?

Při prvních setkáních jsme začali hrát hry a aktivity na podpoření spolupráce mezi námi parlamenťáky a dali jsme si službu na vymýšlení aktivit, která se nám poměrně daří a každý člen parlamentu má možnost vyzkoušet si zase něco nového.

Poté jsme začali řešit plusy a mínusy naší školní jídelny. To jsme zdárně prodiskutovali i ve třídách a následovalo setkání s paní ředitelkou a také s vedením školní jídelny.

Při dalších setkáních jsme začali dumat nad „taháky na záchodech“ a také nad tím, jestli by tam nešly dát nějaké jednoduché zámky do dveří.

Poslední čas před Vánoci jsme začali diskutovat nad tím, jestli se pokusíme uspořádat rozlučku pro deváťáky a jakou formou.

Všechny tyto aktivity nás učí komunikačním dovednostem, vyjadřování svého názoru a přijímání názoru zcela odlišného. Krom odhalování věcí, které bychom chtěli zlepšit, nás čeká vymýšlení a navrhování řešení, jak konkrétní věci zlepšit.

Jak vidíte, práce bylo hodně a rozpracovaných projektů je ještě více. Držte nám palce, ať to všechno dotáhneme do konce, abychom měli tu naši školu zase o trochu hezčí.

Za tým školního parlamentu Kryštof Kubát