Cyklovýlet na Peklák

Ve čtvrtek 13. června se konal cyklovýlet, na který se s nadšením vydalo 15 dětí ze 6. až 9. tříd. I když původní účast měla být vyšší, několik dětí nemohlo vyrazit kvůli problémům s výbavou, nemocem a akci taneční skupiny ÉRA.

Vyjíždělo se před 12 hodinou a trasa vedla přes obtížné polní a lesní cesty vedoucí vesnicemi Suchá a Svinná (pan učitel Matoušek slibuje, že na příštích ročnících cyklovýletu bude trasa jednodušší). Po necelých dvou hodinách jsme dorazili na traily v areálu Peklák v České Třebové.

Zde jsme se rozdělili do menších skupinek, aby si každý mohl vybrat traily odpovídající jeho jezdeckým schopnostem. Traily byly různě náročné a prověřily naše dovednosti. Někteří z nás využili možnost sjíždět ty zajímavější až dolů a poté se nechat vyvézt vlekem zpět nahoru.

Zpáteční cesta byla o poznání příjemnější, vedla převážně z kopce a byla méně náročná. Kromě několika drobných odřenin se nikomu nic vážného nestalo a všichni jsme dorazili v pořádku domů.

Tento cyklovýlet byl nejen plný fyzických výzev, ale také krásných zážitků a dobrodružství (v okolních lesích). Děti prokázaly velkou odolnost a týmovou spolupráci, díky čemuž si zaslouží obdiv a uznání.

Za učitelský tým J. Paclík, M. Matoušek a M. Bogdan