Cyklovýlet na Peklák

Podzimní pondělní odpoledne 2. října bylo pro žáky naší školy zajímavým dnem. Vydali jsme se na školní výlet, který byl o něčem zcela jiném než obvyklé exkurze. Tentokrát jsme se rozhodli prozkoumat okolní přírodu na kolech a to s výšlapem na Peklák v České Třebové.

Samozřejmě, ne všechno proběhlo tak hladce, jak bychom si přáli. Pan učitel Matoušek měl již před samotným školním výletem smůlu a po cestě do školy měl defekt. Naštěstí prokázal své schopnosti a duši bez problémů opravil a s mírným zdržením jsme mohli vyrazit!

Sbalili jsme naše kola a vydali se směrem na Peklák, přes vesnice Suchá, Němčice a Svinná. Sluníčko nám přálo a povětrnostní podmínky byly přímo ideální pro cyklovýlet. Na Pekláku jsme byli odměněni krásným výhledem na okolní krajinu. Ale to nejlepší na nás teprve čekalo – trailové sjezdy z kopce. Překonávali jsme různě náročné terény a serpentiny, což byl skvělý způsob, jak otestovat naše dovednosti na kole. Všech 28 žáků si užilo adrenalinový zážitek a v pořádku dorazilo domů. Školní výlet na kolech se ukázal jako skvělý způsob, jak spojit přírodu, dobrodružství a sport. Těšíme se na další školní výlety, které nám přinesou nová dobrodružství a zážitky.