Dvojka2 první v Pardubickém kraji

Náš školní časopis Dvojka2 se v Pardubickém kraji umístil na 1. místě v kategorii Školní časopis ZŠ 1. a 2. stupeň. Redaktoři se proto v pátek 25. listopadu zúčastnili celostátního vyhlášení soutěže Školní časopis 2022 a Multimediálního dne na Katedře mediálních studií a žurnalistiky FSS MU v Brně. Celorepublikové ocenění sice nepřivezli, skončili celkově na 12. místě, zato načerpali spoustu inspirace a jejich chuť tvořit a stále se zlepšovat bude jistě v dalších vydáních Dvojky2 znát. Součástí programu byl i Mediální jarmark v atriu fakulty, který si naši redaktoři skvěle užili. Stánek zde měla například Česká tisková kancelář, Česká televize Brno, Brněnský deník Rovnost a Mladá fronta Dnes Brno. Zájemci si mohli zkusit například práci editora při testu pozornosti, tvorbu titulních stran… Redaktoři zprvu byli velmi ostýchaví a nebyli si jisti, zda mají konkrétní nabídku zkoušet, ale během celého dne ostych odhodili a začali poznávat práci ve větších novinářských redakcích či televizích. Museli překonat sami sebe a jít si povídat s pracovníky redakcí, ale také spolupracovali. Ti více odvážní sbírali materiál přímo na tomto dni, který použijí v dalším čísle. V zimní Dvojce2 se můžete těšit na reportáž z tohoto dne, zajímavý rozhovor i fotografie.
Plní inspirace se na závěr dne redaktoři podívali na brněnské náměstí, kde se chystalo slavnostní rozsvícení vánočního stromu.

Naše redakce se schází každou středu od 14.00 v počítačové učebně. Pokud se chceš i Ty stát členem našeho týmu, přijď mezi nás.